Farigola i Cúrcuma

Cuina d'inspiració indo-mediterrània per al dia a dia

Sobre el blog

“He mesurat la meva vida amb culleretes de cafè” (T. S. Eliot)

Farigola i cúrcuma:

Dues plantes emblemàtiques.

L’una del Mediterrani, l’altra de l’Índia.

L’una floral, l’altra rizomàtica.

L’una de tons violacis, l’altra d’un groc intens.

L’una perfum, l’altra pigment.

M’agrada pensar que totes dues (i allò que signifiquen) s’ajunten i harmonitzen a la cuina.

Aquest blog neix amb la voluntat de compartir un conjunt de receptes que he anat tastant, provant, col·leccionant… fins i tot perpetrant. En general, són receptes de pocs ingredients que defugen les elaboracions complicades. Moltes d’elles demanen paciència i temps, però cap habilitat especial per als fogons.

És una cuina que neix, sobretot, de l’experiència. Per això està pensada per al dia a dia. I per això és d’inspiració indo-mediterrània, perquè sento que l’Índia i la Mediterrània -per raons no sempre clares- són casa meva.

És, també, una cuina d’inspiració vegetariana. Es resisteix, però, a ser reduïda a cap etiqueta, dogma o bandera. Encara que verdures, fruites, llavors, llegums i cereals en siguin els grans protagonistes, convé no descartar que, de tant en tant, s’escoli entre les seves pàgines un peixet o un xai.

Els ingredients més importants, però, no es poden indicar ni quantificar: que la llimona sigui acabada de collir, que la farina d’ametlla sigui fresca, que la mantega provingui de vaques felices, que el pa s’hagi elaborat amb llevat mare i bona farina, que els cigrons siguin ecològics, que les pomes no hagin vingut en avió de l’altre hemisferi, que l’oli sigui de l’anyada… I, sobretot, que cuinem aquests ingredients amb respecte, amb consciència i amb gratitud. Per tot el que tenim, que és molt.

Sigueu benvinguts a aquesta taula compartida!

4 thoughts on “Sobre el blog

  1. Mentre llegia la teva manera de preparar xucrut, he entès que a la teva presentació diguis que cuines, fas classes i escrius. M’ha admirat la claredat de la teva explicació, tan didàctica, i la cura i respecte que mostres per la llengua. Moltes gràcies per les teves explicacions; cercant com fer xucrut, havia llegit unes quantes preteses explicacions, però em feia moltes preguntes sobre el procés, que tu m’has resolt. Moltes Gràcies

    Teresa

    M'agrada

  2. Bon dia Gemma
    Estic llegint “viatge al centre”i estic colpida per la senzillesa i alhora la intensitat i condensació i compressió del poemari
    Quina joia, quina completud que maridis activitats diverses i complementàries com la cuina i la traducció mentre fas classe a la universitat
    Una bona trobada estiuenca, em ve molt de gust saber- ne i aprendre més alhora de l’estructura del mot i de la bonhomia del plat de la mà de plomes com la teva
    Moltes gracies

    M'agrada

  3. Bon dia, Gisela. Disculpa que no t’hagi respost abans: com que tinc els missatges del blog desactivats, no estic acostumada que m’arribin comentaris. En tot cas, quedo molt contenta i agraïda pel que em dius, sobretot de la lectura de “Viatge al centre”. Que acabis de passar un bon estiu, i que segueixis gaudint de les paraules i la cuina! Abraçades.

    M'agrada

  4. Benvolguda Teresa, moltes gràcies pel teu comentari (que no havia vist fins ara, disculpa). És tot un repte, explicar coses complicades de manera senzilla. Si t’ha semblat que ho he aconseguit amb l’entrada dedicada al xucrut, ja em sento recompensada 🙂 Moltes gràcies!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s