ENTRANTS I SNACKS
Baba ganoush (crema d’albergínia torrada)
Boletes de iogurt amb oli i espècies (“Lebneh”)
Hummus d’azukis i ceba caramel·litzada
Musclos a la manera de Bargemon
AMANIDES
Amanida primaveral de flors de l’hortet
Amanida refrescant de síndria i formatge feta
Amanida tardorenca de llenties i magrana
SOPES I CREMES
Crema de brots tendres d’ortiga
Crema reconfortant de carbassa i gingebre
Crema suau de bledes i ametlles amb perfum de farigola
Crema tèbia de remolatxa i coco
Sopa aromàtica de llenties roses
Sopa de remolatxa i castanyes (“Borscht”)
ESMORZARS
Farinetes dolces d’amarant i coco
Pancakes amb xocolata per banyar
PLATS PRINCIPALS
Aloo tikki (Hamburguesetes de patata)
Arròs negre amb carbassa torrada i salsa de mandarina
Cassoleta d’arròs, bròquil i pinyons
Cassoleta de carxofes, pèsols i botifarra
Croquetes de llenties roses (Mercimek koftesi)
Curri de xampinyons amb llet de coco
Dal de llenties roses (Masoor dal)
Dosa (creps índies d’arròs i llenties)
Escalopes de civada amb ou escumat
Farcellets de col amb salsa de tomàquet especiada
Fesols vermells refregits amb nous i formatge
Hamburgueses de fesol vermell i quinoa
Hamburgueses de mill i remolatxa amb salsa tzatziki
Hamburgueses índies de patata i cigró
Llenties amb ceba caramel·litzada
Macarrons amb tonyina i llimona
Moniatos amb ceba caramel·litzada i parmesà
Paella de verdures primaverals amb tempeh
Pastís de llenties amb capa cruixent
Petites hamburgueses de sardines
Pollastre amb cardamom i arròs basmati
Quinoa amb castanyes i acompanyament de carbassa
Risotto de tomàquet i formatge feta
Spaghetti aglio e olio e peperoncino
Spanakorizo (arròs amb espinacs i formatge)
Tallarines amb llenties i ceba caramel·litzada
Timbal de patata i bacallà fumat
Trinxat de la Cerdanya vegetarià
ACOMPANYAMENTS
Acompanyament de mongeta tendra amb sèsam i llimona
Acompanyament multicolor de patates i pebrots
Coliflor torradeta amb espècies
Cols de Brussel·les torradetes amb sèsam
Espàrrecs al forn amb salsa de llimona
Farcellets estiuencs d’albergínia amb formatge feta
Fonoll i pastanaga al forn amb taronja
Guisadet de col llombarda amb salsitxa de tofu
Pastanagues glacejades amb taronja i cúrcuma
Patates al forn amb llavors de sèsam i rosella
Patates esparracades amb romaní
Rodanxes de fonoll caramel·litzat
Xampinyons farcits de coses bones
PANS I COQUES
Aloo paratha (pa farcit de patata i espècies)
Pa de fajol de fermentació natural
POSTRES
Meetha Daliya (Farinetes dolces de blat i cardamom)
Mousse de caqui amb toc floral
Púding d’arròs, ametlles i safrà (Kesar badam kheer)
Púding de moniato amb cobertura de coco
Púding de plàtan amb nabius vermells
FONS D’ARMARI I CONDIMENTS
Pesto de menta i fulles de pastanaga
Tomàquets macerats en herbes aromàtiques
MELMELADES
Compota de poma i flor de saüc
BEGUDES
MÉS SENZILL IMPOSSIBLE
Coliflor torradeta amb espècies
Dàtils farcits de formatge fresc
MERCATS DEL MÓN & ALTRES
Chinatown, San Francisco, California
Farmers’ Market, San Francisco, California
Els quatre ingredients de la cuina índia
Union Square Greenmarket, Nova York
LECTURES QUE ALIMENTEN
Pamela Timms, “Korma, Kheer & Kismet. Five Seasons in Old Delhi”
Julian Barnes, El perfeccionista en la cocina
UN MOS DE POESIA
Arun Kolatkar, “Espinacs per sopar”
Elio Vittorini, “Conversa a Sicília”
Emily Dickinson, “Sobre la tanca”
Esperança Castell Rodriguez, “Matí tardoral”
Francesc Parcerisas, “Un estiu”
Gemma Gorga, “La màgia de la mel”
Henry David Thoreau, “Walden o La vida als boscos”
Imad Abu Sàleh, “Elogi del buit”
Iris Murdoch, “El mar, el mar”
Joan Vinyoli, “Elegia de Vallvidrera” (fragment)
Jordi Cervera: “Menú de degustació”
José Watanabe: “Restaurante vegetariano”
Junichiro Tanizaki: “El club dels sibarites”
Margaret Atwood: “Al final d’agost”
Pausides González, “Desayuno con vista”
Robert Hass: “Recogiendo zarzamoras con un amigo que ha estado leyendo a Jacques Lacan”
Sujata Bhatt, “All en la pau i en la guerra”
Wallace Stevens, “Un plat de préssecs a Rússia”
William Carlos Williams, “Només volia dir-te”
BODEGONS
Bodegons (I). Michael Bühler-Rose: “Kumkumam & Turmeric”
Bodegons (II). Claes Oldenburg i Coosje van Bruggen: “Geometric Apple Core” (1991)
Bodegons (III). Sok Kan Lai, “Tomàquet en rodanxes” (2007)
Bodegons (IV). Joan Longas, “Sense títol” (2017)
AVUI DINEM
REFLEXIONS