Farigola i Cúrcuma

Cuina d'inspiració indo-mediterrània per al dia a dia

Índex de receptes

ENTRANTS I SNACKS

Baba ganoush (crema d’albergínia torrada)

Broquetes tricolors

Guacamole

Hummus (puré de cigrons)

Musclos a la manera de Bargemon

Sobrassada vegetariana

Xips de col arrissada

AMANIDES

Amanida de fonoll i préssec

Amanida del Pròxim Orient

Amanida primaveral de flors de l’hortet

Amanida refrescant de quinoa

Amanida refrescant de síndria i formatge feta

Amanida tardorenca de llenties i magrana

SOPES I CREMES

Crema reconfortant de carbassa i gingebre

Crema suau de bledes i ametlles amb perfum de farigola

Crema tèbia de remolatxa i coco

Sopa aromàtica de llenties roses

PLATS PRINCIPALS

Aloo tikki (Hamburguesetes de patata)

Arròs negre vegetarià

Arròs negre amb carbassa torrada i salsa de mandarina

Boletes de llenties amb coco

Croquetes de llenties roses (Mercimek koftesi)

Escalopes de civada amb ou escumat

Espirals amb pesto

Fagioli all’uccelletto

Farcellets de col amb salsa de tomàquet especiada

Hamburgueses de fesol vermell i quinoa

Hamburgueses de mill i remolatxa amb salsa tzatziki

Llenties amb ceba caramelitzada

Mandonguilles meloses de tofu

Moniatos amb ceba caramelitzada i parmesà

Pastís de llenties amb capa cruixent

Pollastre amb cardamom i arròs basmati

Quinoa amb castanyes i acompanyament de carbassa

Sardines amb llimona

Spaghetti aglio e olio e peperoncino

ACOMPANYAMENTS

Acompanyament de mongeta tendra amb sèsam i llimona

Acompanyament multicolor de patates i pebrots

Arròs amb llimona

Barretes cruixents de polenta

Caprici de bledes

Chutney de pinya

Cols de Brussel·les torradetes amb sèsam

Farcellets estiuencs d’albergínia amb formatge feta

Maionesa sense ou

Patates al forn amb llavors de sèsam i rosella

Poriyal de remolatxa

Rodanxes de fonoll caramelitzat

Tires de moniato al forn

Xampinyons farcits de coses bones

PANS I COQUES

Chapati

Naan

Pa de muesli

POSTRES

Ametllats

Bombes de garrofa

Galetes franciscanes

Iogurt cremós

Meetha Daliya (Farinetes dolces de blat i cardamom)

Púding de moniato amb cobertura de coco

Púding de plàtan amb nabius vermells

FONS D’ARMARI

Curri

Dukkah

Germinats de blat

Ghee (Mantega purificada)

Gomasio (Sal de sèsam)

Masala chai

Sal d’herbes

Tomàquets macerats en herbes aromàtiques

MELMELADES

Melmelada d’aranja

Melmelada de figues

Melmelada de móres

Melmelada de préssec

Melmelada de saüc

BEGUDES

Masala chai (Te amb espècies)

Nimbu pani (aigua de llima)

Orxata de xufla casolana

MÉS SENZILL IMPOSSIBLE

Crema de figues i cacau

Dàtils farcits de formatge fresc

Pinya fresca amb alfàbrega

MERCATS DEL MÓN & ALTRES

Chinatown, San Francisco, California

Farmers’ Market, San Francisco, California

Els quatre ingredients de la cuina índia

LECTURES QUE ALIMENTEN

Pamela Timms, “Korma, Kheer & Kismet. Five Seasons in Old Delhi”

Julian Barnes, El perfeccionista en la cocina

UN MOS DE POESIA

Arun Kolatkar, “Espinacs per sopar”

Edward Hirsch, “Dàtils”

Elio Vittorini, “Conversa a Sicília”

Esperança Castell Rodriguez, “Matí tardoral”

Henry David Thoreau, “Walden o La vida als boscos”

Jordi Cervera: “Menú de degustació”

Omar Khayyam, “Quartetes”

Pausides González, “Desayuno con vista”

Roger Vilà Padró, “Bodegó”

William Carlos Williams, “Només volia dir-te”

BODEGONS

Bodegons (I). Michael Bühler-Rose: “Kumkumam & Turmeric”

Bodegons (II). Claes Oldenburg i Coosje van Bruggen: “Geometric Apple Core” (1991)

Bodegons (III). Sok Kan Lai, “Tomàquet en rodanxes” (2007)

Bodegons (IV). Joan Longas, “Sense títol” (2017)

Anuncis