Farigola i Cúrcuma

Cuina d'inspiració indo-mediterrània per al dia a dia

Arròs integral amb remolatxa

La remolatxa és una hortalissa que suscita una certa prevenció. Ja sigui pel seu color o pel sabor terrós, moltes persones s’hi mantenen a distància. Una de les millors maneres de perdre-li la por és combinant-la amb altres ingredients, com en aquesta recepta, en què la remolatxa es barreja amb arròs integral i fruits secs. Un plat senzill que no demana més literatura ni explicacions. Un plat fet a partir de sobralles que ens pot salvar més d’un dinar.

Per exemple:

Tallem la ceba a daus i la sofregim en una paella amb oli durant 5 minuts aproximadament, fins que estigui translúcida.

Tot seguit hi afegim les pipes de gira-sol (o el fruit sec que tinguem a mà). Quan comencin a canviar de color, incorporem el comí en gra, el curri i la sal.

Ja podem abocar-hi la remolatxa tallada a daus petits. I, després d’uns pocs minuts, l’arròs cuit.

Ho barregem bé amb l’ajut d’una cullera, fins que considerem que està prou calent.

Apaguem el foc i acabem de condimentar el plat amb un bon raig de llimona i les herbes fresques per sobre.

I l’últim consell per perdre-li la por a la remolatxa és comprar-la ben fresca i maca, si pot ser amb les seves fulles (que, per cert, es mengen saltades a la paella amb uns allets com si fossin bledes). No té sentit comprar remolatxes bullides i empaquetades en plàstic, quan fàcilment podem coure-les a casa: les rentem i les submergim tal qual en una cassola amb aigua. Tapem. Trigaran uns 45 minuts a estar tendres. No cal que estiguem pendents d’elles tot aquest temps: de tant en tant, traiem el nas per la cuina per comprovar que tot va bé i que l’aigua les cobreix. A més, ens ompliran els pis d’una lleu olor a terra mullada, com si acabés de ploure.

Els comentaris estan tancats.