Farigola i Cúrcuma

Cuina d'inspiració indo-mediterrània per al dia a dia

Curri de xampinyons amb llet de coco

Aquests plats calents de cullera, de xup-xup, de salseta espessa… tenen alguna cosa de reconfortant que els fa especialment adients en dies de fred. Podem acompanyar-los d’un bol d’arròs (a la manera índia) o sucar-hi unes llesques de pa (a la manera mediterrània). O sigui: Farigola i Cúrcuma en estat pur.

Per a 2 persones, necessitem:

  • 500 g de xampinyons (per a aquesta ocasió, he fet servir la varietat “Portobello”)
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 1 bocí de gingebre fresc
  • 1 bocí de cúrcuma fresca (opcional)
  • 2 tomàquets ben madurs (o una salsa de tomàquet digna)
  • 250 ml de llet de coco
  • curri casolà
  • garam masala
  • llimona
  • coriandre fresc o bitxo fresc per decorar
  • sal i oli

Netegem els xampinyons i els tallem a làmines fines.

Posem una paella sense oli a foc mitjà, hi aboquem els xampinyons i els fem “suar” durant 5-10 minuts, fins que hagin perdut gran part de l’aigua i comencin a enrossir-se.

Tot seguit, incorporem un raig d’oli. Hi afegim la ceba trinxada, juntament amb l’all, el gingebre i la cúrcuma, picats molt petits (fins i tot, si ens hi volem entretenir, podem matxucar-los al morter). Ho condimentem amb curri.

Seguim remenant i, després d’uns pocs minuts, hi afegim el tomàquet a daus i la llet de coco.

Ho salpebrem i deixem que faci xup-xup uns 10 minuts, fins que el plat tingui la consistència desitjada. Cap al final de la cocció, incorporem el garam masala.

Decorem amb unes rodanxes de llimona i de bitxo fresc (amb coriandre queda encara millor, però no ha volgut sortir a la foto).

El següent repte és preparar la llet de coco a casa, ja sigui a partir de coco fresc o de coco deshidratat. L’elaboració és molt semblant a la de qualsevol llet vegetal –com la d’ametlles o de xufles–, amb la diferència que la de coco s’ha de fer amb aigua força calenta, a uns 80º, perquè els greixos i els olis de la polpa es dissolguin. Com sempre, no hi ha cap producte del mercat, per natural i ecològic que sigui, que pugui competir amb una llet de coco feta a casa. Com totes les coses bones, és clar, demana el seu temps. Qualsevol dia m’animo i us dic el què.

Els comentaris estan tancats.