Farigola i Cúrcuma

Cuina d'inspiració indo-mediterrània per al dia a dia

Més senzill impossible (V). Patates i bròcoli al forn

 

Ara feia temps que a Farigola i Cúrcuma no dèiem allò de “Més senzill impossible”. I alguns de vosaltres, mirant la foto, potser pensareu que us vull aixecar la camisa. Res més lluny de la meva intenció: aquest plat es cuina sol… però es menja en companyia.

Necessitem:

  • 3 patates mitjanes
  • 1/2 bròcoli
  • ametlles torrades
  • menta fresca
  • olives negres
  • espècies: per exemple, comí i coriandre mòlts
  • sal i oli

Netegem les patates (no cal pelar-les) i les tallem a daus.

Les posem en una safata que pugui anar al forn (si cal, recoberta amb paper encerat).

Les enfornem: col·loquem la safata a la part del mig, amb el forn encès a dalt i a baix, a uns 200ºC. Les deixem uns 30-40 minuts (depèn molt de la potència del forn que tinguem, o sigui que el millor és anar-les punxant per comprovar com va la cosa).

Mentrestant, separem uns branquillons de bròcoli i els rentem.

Quan les patates ja estiguin força fetes, traiem la safata del forn per incorporar-hi el bròquil. Ho remenem perquè el bròquil també s’impregni de l’amaniment. Si cal, afegim una mica més de sal i d’oli.

Retornem la safata al forn i ho deixem, tot plegat, uns 15 minuts més.

En treure-ho, decorem amb les ametlles torrades, les olives i la menta.

I si l’etiqueta “Més senzill impossible” no us fa el pes, m’avinc a canviar-la per “Més gustós impossible”.

Els comentaris estan tancats.