Farigola i Cúrcuma

Cuina d'inspiració indo-mediterrània per al dia a dia

Més senzill impossible (IV). Coliflor torradeta amb espècies

En termes gastronòmics, a casa recordarem aquest hivern com “l’any que ens vam reconciliar amb la coliflor”. Crec que la clau ha estat, sobretot, defugir els extrems a l’hora de cuinar-la: ni simplement bullida, ni sotmesa a massa sofisticacions. Amb només una petita empenta, aquesta hortalissa dóna el bo i millor de si mateixa.

Necessitem:

  • 1 coliflor
  • espècies, com ara:
    • fonoll
    • coriandre
  • sal
  • oli d’oliva

Separem la coliflor en ramellets i els rentem.

Els distribuïm en una safata que pugui anar al forn.

Els salem.

Els condimentem amb les espècies (si tenim el fonoll i el coriandre en gra, els reduïm prèviament a pols amb el molinet) i un bon raig d’oli. També podem experimentar amb altres barreges d’espècies, fins i tot amb curri.

Ho enfornem a uns 200ºC, encenent la part de dalt i de baix, durant una hora aproximadament.

Abans d’apagar el forn, comprovem que els ramellets estan tendres i amb la superfície lleugerament torrada. Si no, els posem sota el gratinador els últims minuts.

Us aconsello degustar la coliflor ben calenta, al costat d’un risotto, d’unes hamburgueses vegetals, d’un talls de tofu a la planxa, d’un peix… la coliflor queda bé amb tot, perquè la seva personalitat discreta acompanya però no enfarfega.

Abans no s’acabi la temporada (ja no falta gaire!) aprofitem-ne els últims exemplars per donar-li una oportunitat a aquesta recepta tan senzilla i satisfactòria.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.