Farigola i Cúrcuma

Cuina d'inspiració indo-mediterrània per al dia a dia

Púding de moniato amb cobertura de coco

Quan era petita, el moniato només apareixia a taula la nit de Tots Sants, al costat de les castanyes. Una aparició incomprensiblement efímera per a una hortalissa tan deliciosa i versàtil. Des de fa uns anys, però, les coses estan canviant, i no són pocs els restaurants que serveixen moniato en forma de crema de verdues, de pastís o de xips. De fet, el podem tractar com una patata, tot i que hem de comptar amb el seu sabor dolcenc (així l’anomenen en anglès, “sweet potato”). Avui us proposo un púding de moniato molt agradable de fer i encara més agradable de menjar.

Necessitem:

  • uns 750 g de moniatos crus (l’equivalent a 2-3 moniatos mitjans)
  • 50 g de sucre de canya
  • 2 ous
  • espècies:
    • canyella en pols (1 culleradeta)
    • gingebre en pols (1 culleradeta)
    • cardamom en pols (1 culleradeta)
    • vainilla en pols (1/2 culleradeta)
  • oli per pinzellar el motlle
  • un pessic de sal
  • coco en pols

Posem els moniatos sencers i amb pell a bullir mitja hora, aproximadament, o fins que els punxem i estiguin tendres. Una altra opció és torrar-los al forn (triguen més, però s’accentua la seva dolçor natural). Un cop cuits, deixem que es refredin mínimament per poder pelar-los. Tot seguit, els triturem amb la batedora i els reservem.

Encenem el forn i el gratinador a 175º.

En un bol, aboquem els ous, el sucre, les espècies i el pessic de sal. Ho barregem amb un batedor manual (no cal muntar els ous, simplement es tracta de mesclar els ingredients a consciència).

Tot seguit, incorporem els moniatos triturats.Pinzellem un motlle amb oli i hi aboquem la barreja, que de moment és força líquida.

El col·loquem a la part central del forn, uns 40 minuts: quan punxem el púding amb una barnilla i surti seca, ja el tenim. El deixem refredar abans de desemmotllar-lo. Un cop fred, el decorem amb coco sec.

Confesso que no sóc especialment aficionada a fer pastissos, sobretot perquè no m’avinc gaire amb els llevats, les farines i les quantitats astronòmiques de sucre que cal emprar. Per això trobo que aquest púding és ideal: ràpid de fer i saludable. Més que una llaminadura intranscendent és una bomba nutritiva.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.